23:30 11.05.2023 Життя школи

Учні 3-А класу мали чудову нагоду побувати у музеї Самостійної державної пожежної частини

...

Учні 3-А класу мали чудову  нагоду побувати у музеї Самостійної державної пожежної частини №1 Галицького району міста Львова.

Професія пожежного – це одна з найнебезпечніших і найскладніших професій, що завжди викликала великий інтерес, почуття поваги та гордості в молодших школярів. Як же відбувається чергування пожежної бригади? Як швидко рятувальники реагують на сигнал тривоги? До якого поверху може дістати пожежна драбина? На всі ці та багато інших питань діти змогли отримати відповіді під час екскурсії. Інспектор ДСНС ознайомила з причинами виникнення пожеж та засобами їх запобігання, показала спецтехніку, захисне спорядження, одяг пожежників, розказала про правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Діти відчули себе справжніми вогнеборцями, примірявши пожежні шоломи.

Живе спілкування з героями-рятувальниками викликало у кожного великий емоційний стан і яскраві враження. Молодші школярі ще раз переконалися, що професія пожежного є дуже відповідальною, цікавою і героїчною. Адже той, хто рятує життя людей, заслуговує найвищої поваги!

Також учні побували у музеї Чорнобиля, який знаходиться в приміщенні частини. 

Дякуємо співробітникам музею за таку захопливу й пізнавальну екскурсію!

 

Фото